Podkategorie

Aktivní filtry

Lunaria ancestrale pinot grigio igp 0,75l

Cena 699 Kč
Dostupnost: 30 KS skladem

Pinot Grigio se může pochlubit důležitým rodičem: Pinot Noir. Ve skutečnosti se Pinot Grigio rodí z pupenové mutace tohoto hroznu. Tato réva je nesprávně definována jako bílá réva, ale již ze samotného názvu je zřejmé, že máme co do činění s nebílou odrůdou révy vinné. Barva jeho hroznů ve zralosti je víceméně sytě růžová. Vyrábí vína měděné barvy, i když je vinifikováno jako bílé víno, při styku se slupkou získává růžovou barvu, velmi blízkou koroptvímu oku růžové s odlesky cibulové slupky. Měděné Pinot Grigio se může pochlubit dobře zakořeněnou tradicí známou již z dob nejklidnější Benátské republiky, která používala výraz „Ramato“ k označení názvu vína Pinot Grigio v kupních smlouvách.V posledních letech jsme byli svědky progresivního zániku této klasičtější (měděné) interpretace ve prospěch „modernějšího a techničtějšího“ bílého vinařství, ve kterém je světlá přítomnost barvy odstraněna odbarvovacím působením enologického uhlíku. Pouhý pohled na trs této révy stačí k tomu, abyste pochopili, že hrozny si nezaslouží být zbaveny své přirozené „barvy“ a s ní i části svého odrůdového profilu.

SPONTÁNNÍ KVASENÍ

BEZ PŘIDANÝCH SIŘIČITANŮ(méně než 10 Mg-lt)

NEFILTROVANÉ SE ZÁKLADEM

Barva: velmi sytá měděná, se sklonem k růžové.

Vůně: Tóny bílých květů, jako je jasmín a hloh, náznaky citrusů a granátového jablka.

Chuť: Jemná a obklopující, podpořená dobrou kyselinkou a chutí.

Párování:Připravte první chody, bílé maso, ryby a korýše.

Doporučená teplota:10-12 °C

Obsah alkoholu:13,5%

Objem:750ml

 

Lunaria ancestrale montepulciano d´abruzzo 0,75l

Cena 699 Kč
Dostupnost: 30 KS skladem

Červené víno

Původ tohoto Montepulciana je Peligna, s písemnými doklady o jeho pěstování v údolí Peligna, které se datuje do poloviny 18. století. Od posledního poválečného období se její pěstování rozšířilo na celou oblast pobřežních kopců a dnes je hlavní vinnou révou regionu Abruzzo. Je to rostlina, která může růst jak ve vnitřních horských oblastech, tak na kopcích, až po pobřežní oblasti. Nabízí bohatou a obvykle pozdní produkci, se sklizní začíná koncem září a pokračuje po celý měsíc říjen. Hrozny Montepulciano jsou schopny produkovat výrazy velkého kalibru, pokud jde o sílu, eleganci a čichovou šíři, vyznačující se silným obsahem anthokyanů, vysokým obsahem cukru a výraznou kyselostí.

SPONTÁNNÍ FERMENTACE

Biodynamický výrobce ve sklepě nepoužívá biotechnologie a chemicko-fyzikální korekce a ponechává na přírodě odpovědnost za výrobu vína.Spontánní fermentace pracují s tím, co příroda každý rok nabízí a spoléhají na sílu a zdraví vinice, aby získali velké hrozny pokryté mikroflórou nezbytnou pro fermentaci.

BEZ PŘIDANÝCH SIŘIČITÝCH (méně než 10 Mg-lt)

Biodynamické víno nepotřebuje konzervační látky, jeho hrozny již obsahují všechny prvky potřebné k přirozené stabilizaci a konzervaci v průběhu času.

Spontánní fermentace nemůže být provedena v přítomnosti siřičitanů; jeho přidání do hroznů nebo do moštu ve sklepě znamená odstranění mnoha rodin původních kvasinek přítomných na slupce, které jsou základním základem každéhobiodynamické víno.

Víno velké složitosti potřebuje co nejvíce kvasinek.

 NEFILTROVANÉ SE ZÁKLADEM

Barva: Rubínově červená barva s jasně fialovými odlesky.

Vůně: džem z lesních plodů, kořenitá a svěží vůně mandlí.

Chuť: plná, tříslovitá, svěží a uspokojující.

Párování:Měkké sýry, plátky hovězího masa a arrosticini.

Doporučená teplota:16-18°C

Obsah alkoholu:14% vol.

Objem:750ml

 

Lunaria ancestrale pecorino terre di chieti igp...

Cena 699 Kč
Dostupnost: 30 KS skladem

Bílé víno

Pecorino je bílá odrůda pocházející z oblastí Marche a Abruzzo. První dokumentární zdroj o původu vinné révy pochází z roku 1526 a je obsažen ve stanovách Norcia (PG), kde je odkaz na «vigne de pecurino» (Statuty Norcie, Liber Tertius, Rubrica CXII). Tato réva, rozšířená před fyloxérou, byla během dvacátého století postupně opuštěna, aby se uvolnilo místo pro odrůdy jako Trebbiano, které byly produktivnější a měly spíše nutriční než hédonistickou hodnotu. Původ názvu: nazývaný také „uva dei pecorari“ (pastýřské hrozny), protože hrozny byly považovány za málo hodnotné, vhodné pro skromné ​​lidi jako „i pecorari“ (hanlivý výraz).

SPONTÁNNÍ KVAŠENÍ

 BEZ PŘIDANÝCH SIŘIČITANŮ (méně než 10 Mg-lt)

 NEFILTROVANÉ SE ZÁKLADEM

Barva: jasně slámově žlutá se zlatými odlesky.

Aroma: silné a hluboké, s tóny pomeranče, černého bezu, koření a dřevitými tóny citrusů, sena, sušených květin a anýzu.

Chuť: minerální, harmonická, velmi perzistentní.

Párování:Připravte první chody, bílé maso, ryby a korýše.

Doporučená teplota:10-12 °C

Obsah alkoholu:13% obj.

Objem:750ml

Lunaria ancestrale malvasia orange 0,75l

Cena 699 Kč
Dostupnost: 30 KS skladem

Oranžové víno

Malvasia je odrůda s jedinečnou historií. Jeho název je odvozen od zkrácení názvu řeckého města „Monemvasia“ ležícího na Peloponésu a znamená „jedny dveře“, protože přístav vedoucí k pevnosti měl pouze jeden vchod. Název Monemvasia italizovali na „Malvasia“ Benátčané, kteří jej začali dovážet v letech 1500 až 1700. Díky nim se Malvasia rozšířila po celém Středomoří, kde po křížení s místní révou dala vzniknout různým vinným révám s názvem Malvasia (Istriana del Lazio, di Bosa delle Lipari a další). V tomto ohledu ampelograf Di Rovasenda (1824-1913) napsal „[…] pouze ty parfémované hrozny, které mají příchuť muškátu, by se měly nazývat Malvasia […] Existuje však příliš mnoho hroznů s jednoduchou příchutí zvanou Malvasia […], což je jméno, které nesou nepatřičně“.

 ORANŽOVÉ VÍNO:Pochází z rodové vinařské techniky typické pro náš venkov, která se vyznačuje dlouhodobým kontaktem slupek s moštem, který vínu propůjčuje neobvyklé chutě a barvy. Technika zmizela s příchodem nových sklepních strojů, které eliminují slupky před fermentací. V Malvasia Orange Lunaria Ancestrale se slupky nechají dva až tři dny macerovat s moštem bez kontroly teploty, bez přídavku siřičitanů a fermentují se přírodními hroznovými kvasinkami. Během macerace se extrahují taniny, které dodávají vínu strukturu červené.

Samostatnou kategorii si zaslouží „oranžová“ vína, která nejsou ani bílá, ani růžová, ani červená (čtvrtá barva vína). Oranžové víno, stejně jako červené víno, obsahuje mnohem více antioxidantů než víno bílé. Fermentací moštu z bílých hroznů v kontaktu se slupkou a semeny se totiž získává extrakce polyfenolů (resveratrol), které v lidském těle fungují jako antioxidanty. Jedna studie zjistila, že bílé víno vyrobené tímto procesem macerace má šestkrát větší antioxidační aktivitu než standardní bílé víno. Jeho antioxidační aktivita je podobná jako u červeného vína.

SPONTÁNNÍ FERMENTACE

BEZ PŘIDANÝCH SIŘIČITANŮ (méně než 10 Mg-lt)

NEFILTROVANÉ SE ZÁKLADEM

Barva: oranžová (ne růžová) s přítomností jantarových odstínů větší či menší intenzity v závislosti na zrání hroznů a době macerace se slupkou.

Aroma: hlavními hráči jsou určitě terpeny, které dávají aroma, jako jsou citrusy a květiny jako divoká růže, pak přicházejí bylinné tóny, které klouzají po vojtěšce.

Chuť: v ústech rovnováha mezi rustikální sladkostí a hořkostí; sladké a hořké.

Párování:Jeho sladká a hořká nóta z něj dělá perfektní kombinaci s jídlem: od foie gras po měkkýše, ale nejlépe se kombinuje také se středně zrajícími sýry.

Doporučená teplota:10-12°C

Obsah alkoholu:13,5% vol.

Objem:750ml

Lunaria ancestrale malvasia orange sparkling 0,75l

Cena 779 Kč
Dostupnost: 30 KS skladem

Růžově oranžová barva a jemné perlení. Vůně je čerstvá, aromatická, ve vůni růže a grepová kůra. Chuť je šťavnatá a ovocná, dominuje citrusová kůra a grep, trocha mandlí. Lehoučký tanin a střední kyselinka. Zcela suché. Zanechává dobrý pocit v ústech. Bude vám chutnat, pokud máte rádi aromatická vína jako tramín nebo pálava. Hodí se skvělě jako aperitiv, který vaše chuťové receptory dobře naladí na jídlo. Pokud chcete jen něco menšího, dejte si polotvrdý sýr. 

SPONTÁNNÍ FERMENTACE

BEZ PŘIDANÝCH SIŘIČITANŮ

NEFILTROVANÉ SE ZÁKLADEM

Teplota servírování:6-8 °C

Obsah alkoholu:12,5 %

Objem:750ml

Lunaria ancestrale pecorino sparkling 0,75l

Cena 779 Kč
Dostupnost: 30 KS skladem

Pecorino bílé šumivé víno na bázi spontánní fermentace.Pecorino je bílá odrůda vinné révy pocházející z Marche a Abruzza. První dokumentární zdroj o původu vinné révy pochází z roku 1526 a je obsažen ve stanovách Norcie (PG), kde je zmínka o „vigne de pecurino“ (Statuty Norcie, Liber Tertius, Rubrica CXII). Tato réva, rozšířená před révokazem, byla během dvacátého století postupně opuštěna, aby se uvolnilo místo pro odrůdy, jako je Trebbiano, produktivnější a reagující na více alimentární než hédonistickou hodnotu. Původ názvu: také se mu říká "hroznové víno pecorari" kvůli hroznům s nízkou hodnotou, vhodné pro skromné ​​lidi, jako je "pecorari" (hanlivé označení).

SPONTÁNNÍ FERMENTACE

BEZ PŘIDANÝCH SIŘIČITANŮ

NEFILTROVANÉ SE ZÁKLADEM

Barva:světle slámově žlutá neproniknutelná pro oko díky přirozenému zákalu. Jemná a perzistentní perleť.Ve vůni: objevují se ovocné a citrusové tóny s mlhavou vzpomínkou na kvasinky. V ústech: rozhodující svěžest a dlouhý a přesvědčivý závěr s příjemnou chutí. Párování Připravte první chody, bílé maso, ryby a korýše. 

Doporučená teplota 6-8°C 

Obsah alkoholu:12,5% vol.

Objem:750ml

Lunaria ancestrale pinot grigio sparkling 0,75l

Cena 779 Kč
Dostupnost: 30 KS skladem

Růžové šumivé přírodní víno

Ve sklence elegantní malé bublinky, zakalená barva grepového džusu. Vůně je čerstvá a ovocná, dominují jahody a broskve. Chuť je zcela suchá, ovocná s trochou minerality. V chuti z ovoce dominuje grep a broskev. Velmi pitelné, příjemná kyselinka. Dejte si ho s rybou nebo s krevetovým koktejlem. Skvělé jako podvečerní a večerní aperitiv. 

SPONTÁNNÍ FERMENTACE

BEZ PŘIDANÝCH SIŘIČITANŮ

NEFILTROVANÉ SE ZÁKLADEM

Teplota servírování 6-8 °C 

Obsah alkoholu:12% vol.

Objem:750ml