Skutečný klenot evropské gastronomie s bohatou a komplexní chutí, lehce pikantní, s historií sahající až do dob Římské říše. Před dvěma tisíci lety Vergilius vyprávěl o jeho používání v legiích, Columella pečlivě popsal jeho zpracování. Dnes je chráněno chráněným označením původu: lze jej vyrábět pouze v Laziu, na Sardinii a v provincii Grosseto a to pouze z mléka a syřidla od místních stád. Narodí se z plnotučného ovčího mléka a je vyrobeno tak, aby vydrželo dlouho se všemi svými chutěmi a nutričními hodnotami: k tomu musí zrát nejméně 5 měsíců (dokonce 8, aby se dalo nastrouhat). Právě solení, které slouží k jeho dlouhé trvanlivosti, a zrání patří k nejjemnějším a nejobtížnějším fázím přípravy. Pecorino Romano se svou intenzivní a kořeněnou chutí je základní ingrediencí tradičních receptů. Je jednoduché a autentické: lahodné na strouhání nebo ochutnávání v malých kouscích se syrovou zeleninou. Díky dlouhému zrání je přirozeně bez laktózy.
Složení:Ovčí mléko, sůl, jehněčí syřidlo, mléčné fermenty.
Hmotnost:200g