Mendel guanciale 400g-500g
Guanciale je specialita italské kuchyně, vyráběná z nasoleného a usušeného vepřového laloku. Kusy masa vážící přes jeden kilogram odřezané ze spodní části vepřové hlavy se i s kůží vcelku obalí v soli a černém pepři (může se také přidat cukr, drcený česnek, tymián obecný nebo chilli paprička) a pomalu se usuší na tmavém, chladném a dobře větraném místě. Guanciale je hotové po minimálně třech týdnech. Používá se ve studené i teplé kuchyni podobně jako pancetta, od které se liší vyšším obsahem tuku a výraznějším aromatem. Spolu s vejci je základní surovinou pro těstoviny alla Carbonara.
PŘED POUŽITÍM DOPORUČUJEME ODSTRANIT KŮRU/ obsahuje pepř a sůl/.
ZASÍLÁME V TERMOOBALU S CHLADÍCÍ VLOŽKOU
GUANCIALE JE VAKUOVĚ BALENÉ.
Složení:Vepřové maso (původ: IT), mořská sůl, aromatické rostliny, cukr, koření, dextróza, konzervační látka: E250; antioxidant: E301.
PRŮMĚRNÉ HODNOTY NA 100 g Energetická hodnota 627 kcal / 2751 kJ Tuky 64g Z toho 22g Nasycené mastné kyseliny <0,5g Z toho cukry <0,5g Bílkoviny 12g Prodej 3,2g