Mouka hladká "00" W=410
Italská mouka, vyrobená z měkké tvrdé pšenice, typu „00“ s velmi vysokým obsahem bílkovin.Mouky nad W300, nazýváme "silné", protože jsou silně odolné proti deformaci lepku. Mezi nejsilnější mouky řadí právě Manitoba.Charakteristickým znakem mouky Manitoba je velmi vysoká absorpce vody ( mouka absorbuje takové množství vody, které vám umožní zvětšit jeden a půl jednou svou hmotnost ), čímž těstoviny nelepí a zůstává al dente. Pečivo a koláče z mouky Manitoba si dlouho zachovávají vysokou úroveň vlhkosti.Manitoba je mouka určená i do kynutého těsta, které dlouho kyne. Je třeba si uvědomit, že čím delší je doba kynutí, tím by si mouka měla zachovat koeficient nad W300, protože účinněji zadržuje CO2, který vyrábí fermentačním procesem, díky čemuž získáme baculaté a skvěle vykynuté těsto. Manitoba se nachází také v cukrářských výrobcích na kvásku.Manitoba může být úspěšně použita ve veganské a vegetariánské kuchyni, protože je bohatým zdrojem rostlinných bílkovin.
Hmotnost: 1000g
Složení: Pšeničná mouka, Niacin, železo, thiamin, riboflavin, kyselina listová.Alergeny:Obsahuje: Pšenice Může obsahovat stopy: sóji
kod:150081